De ce sunt importante voturile.

Yep, exista multe frectii si discutii pe tema asta, tot felul de citate si nebunii. Exista peste tot acel citat al lui Mark Twain care era ceva de genul ca daca votul nostru ar conta nu ne-ar lasa sa votam. E adevarat si asta probabil. Insa nici macar nu conteaza.Mie mi se pare important insa sa mergem la vot, sa ingrosam randurile la propiu. Da, fiecare dintre noi este doar o cifra intr-un excel probabil insa asta conteaza pana la urma. Daca ei ne trateaza ca pe niste statistici, trebuie sa ne comportam ca atare.


Stiti cum vaneaza leii bivolii de exemplu sau chiar si alte animale mai mici, de ce reusesc? Fiindca o iau la fuga sau nu se baga. Sunt multumiti ca nu au fost ei prinsi si degajeaza terenul. Daca ar sta toti pe loc cand ar ataca leii, altfel ar sta treaba si ei ar muri de inanitie. Cam asa sta situatia si cu noi.

Unii zic ca absenteismul e mai ok, ca asa dau o palma politicienilor etc. E o mare prostie. Pe politicieni ii doar fix in cur de palma noastra. Ca sa-i doara, trebuie s-o simta. Daca noi nu ne ducem la vot, cum s-o simta? Inteleg scarba dar asta nu e un motiv. Pe langa asta, ii lasam pe cei mai prosti dintre noi sa decida cine conduce tara. La propiu, fiindca daca tu, om cat de cat educat nu te duci la vot, minoritarul cu 4 clase repetate de tot atatea ori, va merge. La fel va merge si batranelul si batranica cine stie unde care nu prea intelege cum merge treaba. E de buna credinta insa din pacate nu poate mai mult. Ei l-ar vota din nou pe Iliescu daca s-ar putea. 

Intelegeti? Cam asa sta treaba. De 20 de ani se practica absenteismul. Si, ce am obtinut? Un mare penis. Ati vazut voi vreun politician care s-a sinucis fiindca nu s-a dus populatia la vot? Nu. Din contra. Cu cat mai putini merg la vot, cu atat mai multe manevre poti sa faci. 

Inca ceva, desi ar fi mai multe de zis. Stiti de ce mi se pare mie importanta prezenta la vot? E strict chestia de cifre. Politicienii se tem de o singura chestie: de strada, de multime. Nu sunt impresionati de lupi singuratici gen, ci de multime. De asta e important sa mergem. Indiferent ce am vota, indiferent daca ne anulam sau nu votul, este important sa se vada ca am fost acolo, ca tara e treaza si ca suntem cu ochii pe ei. Exact asta denota votul: prezenta, viata, interes, ochi deschisi. Si de asta trebuie sa fie ei constienti ca nu mai merge ca pana acum, ca ne-am desteptat - vorba imnului - ca suntem treji, pe baricade.

E clar? Deci mergeti la vot. E important. Pentru mine, pentru voi, pentru toti. Votati ce vreti, numai mergeti. 

Comentarii